BERLIN NUN

Berlin Nun sai alkunsa eräänä kauniina syksyisenä päivänä vuonna 2009, kun kahdeksan neitosta eri puolilta Suomea tutustuivat toisiinsa Helsingin Pop&Jazz konservatorion ja Metropolian legendaarisessa Kahvila Jamipajassa. Tuolloin syntyi Berlin Nunin kantava idea: naisista koostuva hehkeä ja tiukka funk/soulbändi. Jamipajassa bändi sai myös herkullisen nimensä, kun aivoriihen tueksi nautiskeltiin berliininmunkkeja.

Jo alkumetreillä Berlin Nun tarttui rohkeasti haasteisiin, sillä heti ensimmäiset bänditreenit aloitettiin rehvakkaasti Jackson´s Fivella. Ohjelmistoon kuului aluksi niin 60-luvun funkia kuin 2000-luvun pop- ja soulhittejäkin. Berlin Nun teki bilekeikkoja sekä muutamia erillisiä produktioita vuoden 2011 alkuun saakka.

Unelma omasta musiikista oli jo alkanut kyteä bändiläisten mielissä, joten rumpali Siirin puolen vuoden vaihdon aikainen luova tauko antoi sopivasti inspiraatiota ja rohkeutta lähteä tekemään omaa musiikkia. Ensimmäinen demo äänitettiin kevättalvella 2012 ja uusia kappaleita syntyi jatkuvasti. Toinen demo äänitettiin syksyllä 2012 ja ”A party too funky to leave” hurmasi ihmisiä myös radiosoitossa. Syksyllä 2014 julkaistiin uusin tanssihitti "No Superstition" yhteistyössä Berlin Nunin ensimmäisen tuottajan Kristian Sunisen kanssa.

Kappaleet ovat ainutlaatuisia, sillä niissä kuuluu sekoitus kaikkia Berlin Nunin vaikutteita funk/soul/pop-alueilta sekä myös kaikkien soittajien henkilökohtainen luova panos. Berlin Nunin tukeva komppi, vahva laulaja, tiukka puhallinsektio ja herkulliset biisit tarjoavat uutta ja jännittävää näkökulmaa suomalaiseen rytmimusiikkiin.

Berlin Nun

Kuvat: Veikko Kähkönen
Meikit ja hiukset: Annamari Elsilä ja Krista Mäenpää